İletişim

Asansörlerde sarı, mavi, kırmızı ve yeşil etiket uygulamaları bulunmaktadır. Her etiket farklı bir durumu ifade ederken Bursa asansör yeşil etiket almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar söz konusudur. Öncelikle bu etiketler, Bakanlık tarafından paylaşılan yönetmelik gereği asansörlerin gerekli bakım ve onarımını sağlamak için uzman mühendisler tarafından uygulanan yıllık periyodik denetimlerle ilişkilidir. Yine yönetmelik gereği tamamlanan kontroller sonrasında kabin içerisine yapıştırılan etiketlere bakılarak asansörün hangi durumda olduğu anlaşılmaktadır.

Asansör Etiketleri ve Anlamları

Bursa asansör yeşil etiket işlemleri öncesinde diğer etiketlerin ne anlama geldiği öğrenilmelidir. Kırmızı etiketle başlayacak olursak; asansörün kullanım bakımından ciddi anlamda risk içerdiğini gösterir. Mühendislerin gerçekleştirdiği denetim sonrasında kırmızı etiketli asansörün hiçbir şekilde kullanılmaması gerekir. Tamamlanan kontrollerden sonra asansördeki sorunların da en çok 30 gün içinde giderilmesi şarttır.

Sarı etiket, asansörün minimum risk seviyesinde olduğunu göstermektedir. Söz konusu sorunların ise paylaşıldıktan 60 gün içinde ortadan kaldırılması zorunludur. Mavi etiket, hafif risk anlamına gelir. Mavi etiketli asansörlerde can ve mal güvenliğinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ancak asıl önemli olan etiket türü, yeşil etikettir.

Yeşil etiketli bir asansörde kontroller tamamlanmış ve hiçbir risk saptanmamıştır. Bu nedenle Bursa asansör yeşil etiket uygulaması için her zaman uzman firmalardan destek alınmalıdır. Yıllık yapılan asansör kontrolünde gerekli muayeneler tamamlandıktan sonra etiket yapıştırılır ve bu sayede asansörün hangi düzeyde riskli olduğu anlaşılır.

Bursa Asansör Yeşil Etiket Nasıl Alınır?

Bursa asansör yeşil etiket almak için yapılması gereken işlemler şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Asansörün ruhsatlı olması şarttır.
  • Ruhsatı olmayan asansörler için bağlı bulunan belediyeye başvuru yapılmalıdır.
  • Ruhsat sahibi olmak için asansör denetçisi firma bilgileri paylaşılmaktadır.
  • Firmayla iletişime geçildikten sonra asansör tüm detaylarıyla kontrol edilir.

Kontrolün yapılmasının ardından asansördeki eksiklikler binadaki kişilerle paylaşılır. Sonrasında asansör revizyon firmalarına başvurulur ve gerekli çalışmalar başlatılır. Bu çalışmalar sonucunda asansördeki tüm eksiklikler 1-2 ay arasında tamamlanmalıdır. Son kontrollerde herhangi bir arıza tespit edilmeyen asansörler artık yeşil etiket alır ve sorunsuz olarak kullanılır.

Şimdi Ara