Bursa asansör denetim uygulamaları, tüm yetki belgelerine sahip olan firmalar tarafından gerçekleştirilir. Bu süreçte Bursa asansör denetim hizmeti almadan önce bazı bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Öncelikle denetim işlemleri aylık ve yıllık periyodik bakımlardan oluşur. Aylık bakım, asansördeki tüm mekanizmaların aktif olarak çalışıp çalışmadığının tespiti içindir. Yıllık periyodik bakım ise hem kullanıcıların hem de asansörün güvenliğinin sağlanması için çok önemli olan bir uygulamadır.
Bursa Asansör Periyodik Kontrolü Nasıl Yapılır?
Resmi Gazete’de 2015 yılında yayımlanan yönetmeliğe göre binanın bağlı bulunduğu belediyenin yetki verdiği muayene kuruluşu tarafından periyodik kontrol yapılmaktadır. Her yıl yapılması gereken bu işlemler, bina yöneticisinin sorumluluğundadır. Öte yandan Bursa asansör denetim başvurusu yazılı ya da sözlü olarak yapılabilir. Randevu alındıktan sonra firmayla irtibata geçen bina yöneticisi daha sonra asansörle ilgili bilgiler paylaşır. Bu bilgilerin yanı sıra uzman ekipler gerekli kontrolleri sağlayarak denetime başlar.
Asansör denetiminde yıllık periyodik kontrolün ardından bazı işlemler yapılmalıdır. Bilgi etiketi bu süreçte en önemli konular arasındadır. Etiketten önce asansör başta olmak üzere otomatik kapı, kumanda panosu, motor, makine dairesi, otomatik kapı, kabin ve diğer tüm ekipmanlar incelenmektedir. İncelemenin ardından yeşil, kırmızı mavi ya da sarı etiket alacak olan asansörlerde gerekli çalışmalar bu bilgiler ışığında başlatılır. Yeşil etiketli asansörlerde herhangi bir sorun bulunmazken, mavi etikette hafif risk, sarı etikette minimum risk ifade edilir. Ancak kırmızı etiketli asansörler hem can hem de mal taşımak için uygun değildir.
Denetim sonucunda sorun tespit edilen asansörlerde revizyon işlemleri uygulanır. Asansörlerdeki tüm ekonomik ve teknik süreçler düşünülerek başlatılan bu uygulamalarda mekanik parçalar detaylı bir şekilde incelenir. Daha sonra revizyon gereken yerler belirlenir ve çalışmalara başlanır. Revizyon ve denetim işlemlerinin asansörlerin daha uzun vadede sorunsuz çalışmasını sağladığı unutulmamalıdır. ek olarak asansörlerin estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayan bu işlemlerden sonra ciddi bir elektrik tasarrufu sağlanır. Son olarak asansör denetimleri bu kabinlerin tüm aksamları için geçerlidir. Fren sistemi, kapı kızağı, raylar, paneller ve makine dairesi, denetim ve kontrol mekanizması açısından önemli aksamlardır